ASUS RAIDR Express — твердотільний накопичувач серії Republic of Gamers (ROG)

Компанія ASUS повідомляє про доступність в Україні RAIDR Express – першого в світі PCI Express SSD з функцією DuoMode, що дозволяє працювати як з традиційними BIOS, так і з новими UEFI BIOS. Призначений для хардкорних геймерів та ентузіастів, бажаючих побудувати найбільш швидкісні й надійні комп’ютери, RAIDR Express поєднує найвищий рівень сумісності, відмінну продуктивність і неймовірну надійність.

image002Накопичувач виконаний в обсязі 240 ГБ, забезпечує швидкість послідовного читання 830 МБ/с, запису 810 МБ/с і пропонує унікальні функції, що підтримують високу продуктивність і продовжують термін служби. RAIDR Express може похвалитися чудовим фірмовим для ROG червоно-чорним дизайном з двостороннім металевим екрануванням і вражаючими 620 тисячами годин напрацювання на відмову. 

Ексклюзивний дизайн

RAIDR Express не схожий на інші SSD. Це перший і єдиний у світі SSD з інтерфейсом PCIe і дворежимною (DuoMode) підтримкою BIOS. На платі встановлено два чіпи BIOS і апаратний перемикач, що дозволяє користувачеві з легкістю переходити з традиційного режиму в UEFI і навпаки, гарантуючи повну сумісність.

У традиційному режимі RAIDR Express працює зі старими системними платами – оснащеними традиційним BIOS. Перемиканням у режим UEFI користувач може істотно прискорити завантаження ПК. Така гнучкість у виборі режиму роботи дозволяє користуватися перевагами обох технологій. 

Для шанувальників швидкості

Побудований на базі двох контролерів LSI® SandForce останнього покоління і 19-нанометрової MLC sync-NAND флеш-пам’яті з розміром сторінки 16K від Toshiba, RAIDR Express забезпечує 100 тисяч операцій введення/виведення випадкових блоків даних 4K на секунду (IOPS) і швидкість 830/810 МБ/с при послідовному читанні/запису.

Крім того, RAIDR Express має декілька додаткових переваг, що ще більш підвищують його продуктивність. У комплекті з ним поставляється утиліта RAMDisk, яка дає можливість користувачеві виділити до 80% встановленої в комп’ютері оперативної пам’яті для створення надшвидкісного віртуального диска, що ще більше прискорює завантаження улюблених програм та ігор. У тестах, проведених ASUS, були досягнуті швидкості читання понад 12 000 МБ/с.

Що ще важливо, RAMDisk продовжує термін служби RAIDR Express, зменшуючи кількість непотрібних операцій запису. При виключенні ПК RAMDisk записує себе на основний системний диск і автоматично відновлює свій вміст при включенні, забезпечуючи максимальну швидкість і мінімум дій з боку користувача. Утиліта для тонкого налаштування ROG SSD TweakIt збільшує продуктивність системи, перенаправляючи часті операції запису на RAMDisk, при цьому утримуючи RAIDR Express на піку продуктивності значно довше. Також за допомогою SSD TweakIt можна застосувати спеціальний профіль тонких налаштувань процесора, що дозволяє отримати ще до 5 % приросту продуктивності.

RAIDR Express підтримує також технологію ROG HybriDisk, що прискорює дискову підсистему, побудовану на магнітних дисках. Застосування HybriDisk дозволяє використовувати RAIDR Express як твердотільний кеш для високоємних вінчестерів об’ємом до 4 ТБ, а його інтерфейс PCIe означає, що обмеження швидкості SATA в 600 МБ/с, присутнє в будь-якій традиційній системі зберігання даних, в цьому випадку долається. Бенчмарк ROG CrystalDiskMark допоможе користувачам переконатися особисто, наскільки швидким може бути RAIDR Express. 

Швидкий і довговічний

Накопичувач RAIDR Express – швидкий і забезпечує найширшу сумісність, але також він побудований для тривалої експлуатації. Оцінка середнього напрацювання на відмову RAIDR Express дала приголомшливі 620 тисяч годин, тому користувач може бути впевнений, що попереду у нього роки й роки безпроблемної роботи, а суворе тестування гарантує сумісність з широким діапазоном систем.

Дизайн RAIDR Express з метою забезпечення найвищої надійності містить унікальні інновації ROG, що подовжують життєвий цикл пристрою. Міцне двостороннє металеве екранування забезпечує якісний тепловідвід і знижує вплив електромагнітних хвиль, підвищуючи охолодження й загальну стабільність.

Доступність і ціна

ASUS ROG RAIDR Express вже надійшов у магазини роздрібних партнерів ASUS, його рекомендована роздрібна ціна складає 3450 грн. Пристрій також доступний у дистриб’ютора ASUS в Україні, компанії MTI. 

Технічні характеристики 1  
ASUS ROG RAIDR Express  
·        Інтерфейс –  PCI Express 2.0 x2
·        Ємність –  240 ГБ
·        Контролер –  2*LSI® SandForce SF-2281
·        Пам’ять –  Toshiba MLC Sync-NAND Flash (19 нм, 16K)
·        Швидкість послідовного читання/запису – 830/810 МБ/с
·        До 100 тисяч операцій введення/виведення блоків 4K в секунду (IOPS)
·        Підтримка традиційних і UEFI BIOS
·        Відсутність необхідності в драйвері та підтримка TRIM
·        Сумісність з Windows® 7 і Windows® 8
·        Сумісність з Windows® 8 Secure
·        157 x 120 x 20 мм

Характеристики продукту можуть бути змінені без повідомлення і відрізнятися в різних країнах. Продуктивність може залежати від умов застосування, програм, оточення та інших факторів. Результати тестів отримані за допомогою ATTO Disk Benchmark і Iometer.

О компании ASUS

Компанія ASUS є виробником найбільш купованих і відзначених найбільшою кількістю нагород материнських плат, а також одним із трьох провідних виробників ноутбуків для споживачів у світі. Будучи лідером нової цифрової ери, ASUS пропонує широку лінійку продуктів, що включає материнські плати, відеокарти, оптичні приводи, монітори, ПК, ноутбуки, нетбуки, сервери, мультимедійні пристрої, бездротові рішення, мережеве обладнання, планшетні комп’ютери та смартфони. Всі продукти ASUS відрізняє висока якість та інноваційність, вони чудово підходять для сучасного дому й офісу. У 2012 році ASUS завоювала 4168 нагород. Оборот компанії, що нараховує більше 12 500 співробітників і висококласних розробників по всьому світу, склав в 2012 році 14 мільярдів доларів США.

Джерело: Прес-реліз ASUS 14 жовтня 2013 року 10:28

Залишити коментар